4gWie nu nog de grens overgaat kent het vast wel: je 3G of 4G signaal verdwijnt meteen bij het verlaten van Nederland waardoor whatsappen en internetten niet meer mogelijk is.

In 2015 werd er al besloten door Brussel dat de providers dit anders moesten gaan oplossen vanwege de soms torenhoge kosten voor de consument en vanaf 15 juni gaan de nieuwe regels dan eindelijk in.

Wat betekent dat voor jou als consument? Dat je zonder extra kosten kunt blijven internetten in de Europese Unie, uiteraard afhankelijk van de dekking in het desbetreffende gebied.

En dit gewoon vanuit je bundel, die je ook in Nederland gebruikt! Op vakantie dus niet meer eindeloos op zoek naar wifi-spots in restaurants en of horeca etablissementen, maar gewoon online blijven op basis van je huidige bundel!

Vanaf nu zijn kosten voor dataroaming in het buitenland dus verleden tijd. Tenminste, tot het moment dat telecomaanbieders gaan besluiten dat de kosten voor het internet buiten Nederland toch wel erg hoog zijn en dit gaan doorberekenen in de abonnementstarieven! Voorlopig lijkt het hier echter niet op!

Leave a Reply

(wordt niet gepubliceerd)