Welke provider is het beste? Uit onderzoek van een onafhankelijk Duits adviesbureau is gebleken dat T-Mobile als beste uit de bus is gekomen van de vier grootste telefoonaanbieders.

Recent werd er onderzoek gedaan naar de kwaliteit van de mobiele netwerken van T-Mobile, Vodafone, KPN en Tele 2, op dit moment de vier grootste netwerken.

Volgens de resultaten van het onderzoek presteren alle providers superieur, maar daar er maar één de beste kan zijn is T-Mobile uiteindelijk tot winnaar gekroond.

Bij de test kon een score van maximaal 1000 punten worden behaald. T-Mobile haalde uiteindelijk 956 punten en bleef daar mee nummer twee Vodafone voor (931 punten). Marktleider KPN volgde met 930 punten en Tele 2 eindigde als vierde met 919 punten.

Het feit dat Tele 2 op de vierde plek eindigde zat hem met name in de kwaliteit van bellen onderweg. Die was iets minder dan bij de andere drie grote providers.

Ondanks dat T-Mobile de test won en dus het beste totaalplaatje kan aanbieden lagen de resultaten wel erg dicht bij elkaar. Zo was het spraaknetwerk van Vodafone weer iets beter dan dat van KPN, terwijl juist KPN weer iets beter score op het gebied van data.

De test werd uitgevoerd door vier auto’s die rondreden met 12 Samsung Galaxy S7 toestellen. Een aantal toestellen werd gebruikt voor de analyse van spraakkwaliteit, terwijl de rest gebruikt werd om het datanetwerk te testen.

Leave a Reply

(wordt niet gepubliceerd)