4gGroot nieuws in Telecom land afgelopen maandag toen T-Mobile als eerste bekend maakte een supervoordelig abonnement in de markt te gaan zetten. Kosten voor onbeperkt mobiel internet en bellen per maand: slechts 35,- euro!

Het abonnement, wat de naam Go Unlimited EU krijgt, geeft de consument de mogelijkheid om ook in de EU volop te internetten. Enigste restrictie aan het internet in de EU is dat de consument 60 dagen lang onbeperkt kan internetten: daarna krijgen gebruikers 10GB per maand tot hun beschikking.

Het abonnement is naar alle waarschijnlijkheid vanaf 16 januari af te sluiten. CEO Knauer van T-mobile verwacht dat de interesse in de abonnementsvorm groot zal zijn en verwacht dat het abonnement wel eens een geduchte concurrent kon gaan worden voor WIFI.

In Nederland krijgen de gebruikers van het abonnement per dag 5GB aan data tot hun beschikking. Een forse hoeveelheid, maar wie hier toch nog over heen gaat kan gratis aanvullers activeren die 1GB groot zijn.

Een spectaculaire move van T-Mobile in de markt van mobiele telefonie, daar dergelijke bundels nu zeker het dubbele kosten. Het onbeperkte internetten en bellen geldt in de gehele EU en dat kon wel eens heel veel consumenten verleiden tot het afsluiten van een abonnement.

In navolging van de spectaculaire aankondiging van T-Mobile is het nu wachten op tegenacties van de andere grote providers. Wanneer deze stil blijven zitten kon het klantenaantal van T-Mobile, dat nu 3,5 miljoen is, wel eens excessief gaan stijgen.

Grote winnaar van dit nieuws? De consument, die vanaf binnenkort waarschijnlijk abonnementen kunnen afsluiten die nog maar een schijntje kosten van de dure abonnementsvormen zoals deze nu bestaan.

Leave a Reply

(wordt niet gepubliceerd)