LG Nexus 5XWaar vroeger alleen oudere personen in het bezit waren van een mobiele telefoon, loopt vandaag de dag zelfs het gros van de kinderen op de lagere school al rond met een mobiele telefoon + abonnement. Ouders vinden het lastig een juiste keuze te maken als het gaat om welke telefoon en wat van soort abonnement. In dit artikel een aantal handige tips en trucs!

Mobiele telefoon voor kinderen noodzakelijk?
Een discussie die menig ouder inmiddels wel gevoerd zal hebben met andere familieleden en of vrienden en kennissen. Is het noodzakelijk dat mijn kind in het bezit is van een mobiele telefoon? Vele ouders vinden het fijn dat ze altijd in contact kunnen komen met hun kinderen zodat ze weten waar deze verblijven en of wat deze uitspoken.

Daarnaast is een sms of belletje uitermate handig wanneer er snel informatie door gespeeld moet worden van ouder naar kind, of eventueel andersom van kind naar ouder.

Uiteraard zijn er ook ouders die het bezit van een mobiele telefoon voor kinderen onzin vinden. Dat hadden wij vroeger ook niet is dan een vaak gehoord argument, maar of dat argument hout snijdt, is maar de grote vraag.

De juiste telefoon uitkiezen
Wie echter besloten heeft dat zijn kind een mobiele telefoon in bezit moet hebben komt al vrij snel aan bij misschien wel het meest lastige punt: welke telefoon ga ik mijn zoon of dochter geven? Wanneer het argument is dat je louter in contact wilt kunnen komen met je kind op het moment dat jij dat wilt is een dure smartphone geen vereiste en volstaat een wat ouder Samsung of iPhone toestel vrijwel altijd!

Neem daar ook bij mee dat jongere kinderen veel minder zuinig zijn op hun spullen, waardoor het niet voor de hand ligt dat jij je zoon of dochter op pad stuurt met een Samsung Galaxy S7 of iPhone 7 in zijn of haar broekzak. Het advies is dan ook om een smartphone los te kopen bij de elektronicazaak in je buurt, zodat je bij schade en of eventuele problemen snel kunt schakelen en of over kunt gaan tot de aanschaf van een relatief goedkoop nieuw toestel. Welke provider moet ik kiezen?
Eenmaal een toestel uit gekozen, resteert alleen nog de keuze van provider en wel of geen abonnement. Bereikbaarheid via telefoon is in de kinder/ouder relatie het meest ideaal. In de bundel dienen dus belminuten aanwezig te zijn en eventueel wat sms’tegoed. Voor internet kan gebruik worden gemaakt van de vele wifi points die vandaag de dag overal beschikbaar zijn.

Wie het handiger vind dat zijn zoon of dochter ook bereikbaar is via whatsapp zal ook een databundel moeten afsluiten of moeten kiezen voor abonnement met data. Providers zoals simpel en youfone bieden uitstekende simonly abonnementen aan, die goed betaalbaar zijn en uitstekend geschikt zijn voor de wat jongere gebruiker.

Tot slot is het handig om te weten dat vele providers zogenaamde plafonds aanbieden. Heb je gekozen voor een bundel van 100 minuten en of smsjes per maand en 1GB aan data? Een plafond zorgt er simpel voor dat indien de 1GB aan data volledig verbruikt is er louter nog maar geïnternet kan worden via WIFI, waardoor hoge kosten achterwege zullen blijven.

De conclusie
Wie dus op zoek is naar een telefoon + abonnement voor zijn kind doet er verstandig aan goed op een rijtje te zetten wat het doel is van de telefoon. Is de hoofdredenen bereikbaarheid, kies dan voor de aanschaf van een losse telefoon en sluit een voordelig sim only abonnement af. Let bij het afsluiten daarvan goed op of je wilt dat je zoon of dochter ook kan internetten of dat dit niet noodzakelijk is. Met deze handige tips is je kind altijd bereikbaar en zul jij nooit verrast worden met extreem hoge rekeningen!

Populairste aanbiedingen voor kinderen

Leave a Reply

(wordt niet gepubliceerd)