Tikkie betalenHet is een bekend tafereel: Je gaat met wat drinken met een paar vrienden en dan komt de rekening. Iedereen wil los betalen maar dit alles ter plekke regelen is een hele puzzel. Sommigen hebben Cash terwijl de anderen willen pinnen.
Tikkie is een app die dit hele probleem in één keer op kan lossen. Met Tikkie kan één persoon de rekening gewoon betalen, om vervolgens een betaalverzoek naar iedereen te sturen die mee moet betalen. Vervolgens kan elke persoon dit gemakkelijk betalen via Ideal met hun eigen bank. Om het betaalverzoek te sturen hoeven mensen geen speciale app te installeren. Alleen degene die betaalt heeft een Tikkie app nodig. Vervolgens kan hij of zij via bijvoorbeeld WhatsApp een betaalverzoek naar iedereen sturen, zowel persoonlijk als via een groep chat.
Met Tikkie betalen wordt zo makkelijk mogelijk gemaakt. Het is dan ook niet gek dat al meer dan één miljoen mensen tegenwoordig met Tikkie betalen.

Hoe gebruik je Tikkie

Om gebruik te maken van Tikkie zijn er een drie dingen nodig:

  1. Iedereen moet een smartphone hebben
  2. Degene die betaalt moet de Tikkie app hebben
  3. Iedereen moet beschikking hebben over internet bankieren

Degene die de totale rekening voorschiet kan het totaalbedrag op tikkie invoeren. Hij kan vervolgens aangeven wie wat moet betalen en kan vervolgens een betaalverzoek sturen naar de desbetreffende personen. Dit betaalverzoek kan op verschillende manieren verstuurt worden, de meest populaire manier blijft WhatsApp.

Degenen die moeten betalen ontvangen een betaalverzoek van Tikkie met uitleg over de kosten. Zij kunnen op de link klikken waarna ze naar hun eigen Ideal pagina geleid worden. Hier betalen ze op een voor hen vertrouwde manier.

Is Tikkie veilig

Veel mensen zitten met de vraag ‘Is Tikkie veilig?’. In principe is het hele proces van Tikkie veilig. Omdat je niet via Tikkie betaalt maar alleen een link krijgt naar Ideal zijn er geen beveiligingszwakheden. Toch komen er soms verhalen naar buiten van mensen die opgelicht zijn via iets dat op Tikkie lijkt.

Mensen kunnen van vreemden of bekenden een betaalverzoek krijgen dat lijkt op het bericht van Tikkie. Als ze dit betalen hebben ze in werkelijkheid hun gegevens op een namaaksite ingevoerd en kunnen kwaadwillende hun rekening gebruiken.

Om dit te voorkomen moet je altijd nagaan wat je betaalt en of het wel allemaal klopt. Heb je twijfels dan kan je natuurlijk altijd vragen of je het geld gewoon via internet bankieren over kan maken.

Leave a Reply

(wordt niet gepubliceerd)