4gWaar vroeger elke provider reclame maakte met extreem grote belbundels, of de mogelijkheid tot onbeperkt sms’en, richt vandaag de dag deze provider zich op de grote van de internetbundel. Bellen en sms’en is daarbij in de meeste gevallen nog maar bijzaak.

Iedereen herkent nog wel van een aantal jaren geleden de aanbieding van diverse providers waarbij de consument binnen de bundel onbeperkt mocht sms’en. In de tijd dat whatsapp nog niet bestond, een zeer interessante marketingtruc met vele nieuwe klanten als gevolg.

Of de enorme belbundels waarmee consumenten lekker werden gemaakt, wanneer het weer eens tijd was om het abonnement te verlengen en of over te stappen richting een nieuwe provider.

Vandaag de dag richt elke provider zich met name op de internetbundel, en dat is niet zo vreemd ook. Internetbundels hebben de toekomst, zeker door de extreme toename van app’s die veel data gebruiken en de steeds sneller werkende smartphone’s.

Wie eerder op zijn Nokia N95 of op zijn Samsung Star een website bezocht en of gebruik maakte van de op dat moment beschikbare mobiele apps, weet dat de snelheid daarvan niet denderend was en de website’s vaak in mobiele kwaliteit werden weergegeven. Gevolg, weinig verbruik van data en dus geen noodzaak tot extreem grote internetbundels.

Dat laatste is vandaag de dag compleet veranderd. Mobiel internet wordt steeds sneller en de schermen van smartphones worden steeds groter, waarop reguliere website’s prachtig getoond kunnen worden. Gevolg: een enorme aanslag op je internetbundel, waardoor het dus van groot belang is dat je bij de keuze van je abonnement kiest voor een juiste internetbundel!

Niemand wil op de helft van de maand door zijn MB’s heen zijn en aangewezen worden op of een hele lage internetsnelheid en of een dikke vette rekening aan het eind van de maand voor de extra gebruikte MB’s.

Het is dan ook van wezenlijk belang bij het afsluiten van een abonnement dat je voor je zelf op een rijtje hebt wat je wilt met je smartphone en daarom een internetbundel kiest die aansluit op je wensen en verbruik.

Het advies van gsmverkoop daarbij is altijd: kies voor een iets ruimere bundel dan je gemiddelde verbruik, zodat je nooit extreem te veel hoeft te betalen want in de gevallen dat je bundel op is en je dus buiten de bundel gaat betalen weet je provider je portefeuille in de meeste gevallen goed te vinden!

Een laatste tip: diverse providers bieden je de mogelijkheid om in het geval van het bereiken van je limiet deze eenmalig aan te passen tegen een schappelijk tarief. Zo koop je feitelijk gezien enkele MB’s bij, die in de regel stukken goedkoper zijn dan de “buiten de bundel” tarieven.

Mogelijk kun je ook, wanneer je het idee krijgt dat je in een desbetreffende maand wel eens te weinig MB’s kon gaan over houden, je snelheid aanpassen van 4G naar 3G. Dit kan heel eenvoudig via de instellingen van je smartphone, en bespaart je aan het einde van de rit een hoge rekening!

Leave a Reply

(wordt niet gepubliceerd)